14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Kiruna FF - Ohtana/Aapua FF

Kiruna FF förlorar hemma på Lombia mot Ohtana/Aapua med 1-3 (0-0)
Första kvarten äger KFF mer boll men skapar bara en halvchans där OAFF också har ett hyfsat läge efter ca 15 minuter. Kiruna fortsätter att vara spelförande och och man skapar också ett par hyggliga lägen, den bästa har Pokka när han skjuter ett skott tätt utanför Kottens stolpe. OAFF:s bästa läge som också är halvlekens vassaste har Adam Zingmark när han efter en hörna nickar hårt från några meter och tvingar Emil Siljegren till en jätteräddning. 0-0 i paus är rättvist.

OAFF får en drömöppning i andra halvlek när Joel Hiltunen redan efter 18 sek gör 0-1 framspelad av Adam Zingmark. Skottet från ca 20 meter smiter förbi målvakten. I den 52:a minuten spelar Joel Hiltunen fram Johannes Pekkari som petar bollen förbi målvakten och rullar in 0-2. Kiruna kommer igen och efter dryga timmen reducerar man till 1-2 genom Emil Björnström. Enligt supportrar på plats borde FF-spelaren blivit avblåst för hands i samband med målet. Johannes Pekkari har sedan en stenhård frispark som Emil Siljegren med möda tippar utanför stolpen. I den 80:e minuten gör Johannes Pekkari säsongens mål när han fintar upp ett par FF:are på läktaren innan han sätter in bollen till 1-3. Sista tio försöker Kiruna hitta in till Emil Björnström med höjdbollar men OA- försvaret är starkt och slår undan allt. Efter 93 minuter ljuder domarens pipa för full tid och siffrorna blir 1-3.

Sett över 90 minuter är det en spelmässigt jämn match där Kiruna har mer boll i första medan andra är jämn spelmässigt men OAFF är klart farligare i offensiven. OAFF gör en gedigen laginsats och matchen är nog årets bästa bortamatch. I ett klockrent försvar är alla värda plusbetyg men det lilla extra plusset går till Anders Palo som dominerade stort i luftrummet. På mittfältet var det stenhårt jobb i 93 minuter där alla gjorde sitt och lite till. Extra plusset till Joel Hiltunen som gjorde viktiga 1-0 och spelade fram till tvåan. Framåt var Johannes Pekkari helt lysande och 3-1 målet var årets mål i OAFF. I Kiruna går plusset till Emil Siljegren i målet som gjorde några högklassiga räddningar. Domare Alexander Milovanovic dömde säkert men den missade handsavblåsningen vid FF:s mål drar ner betyget.

Startelvan: Kotten - John, Palo, Mäki, Marre (ut 78) - Miikka, Joel (ut 87), Jocke, Joonas - Adam (ut 73), Borri
Ers: Albin (in 73), Mikael K (in 78), Kero (in 87)